Pentuja

Kultainennoutajan pentuja suunnitteilla

heinäkuu/elokuu 2019

Emä: Mellan Chiara
HD B
Kyynärät 0/1
Silmät terveet
Syntynyt: 22.9.2017
Näyttelyt: JUN EH

Isä:

uusi ehdokas tulossa..

Kiara

Kiara on elänyt kennelissämme 7vko iästä noin vuoden ikään saakka tottuen toisiin koiriin sekä lapsiin. Vuoden iässä Kiara muutti sijoituskotiin Ouluun. Sijoituskodissaan Kiara on tottunut toisiin koiriin sekä lapsiin. Kiara on luonteeltaan vilkas, toiminnanhaluinen ja ystävällinen.

Kiara on 4kk iästä alkaen ollut mukana erilaisissa koulutusryhmissä. Pentukurssilla, Rally-Tokon alkeiskurssilla, Rally-Tokon ratatreeneissä, Näyttelytottumusharjoituksissa sekä Tottelevaisuusharjoituksissa. Kiara on koulutettu positiivisesti vahvistamalla, eli palkattu koiralle mieluisalla palkalla. Palkka on useimmiten ollut ruoka erilaisissa muodoissa.

Kiara on käynyt sijoituskodissaan muutamassa näyttelyssä. Alla niistä yksi arvostelu JUN EH tuloksella ulkomaalaiselta tuomarilta.

Miksi näistä juoksuista astutetaan?

Kiaran kesä juoksut alkoivat 05/2019. Nämä ovat Kiaran kolmannet juoksut. Miksi näistä astutetaan? Kiaran juoksut ovat olleet noin 6kk välein. Seuraavat juoksut tulisivat talvella ja pentujen oletettu syntymäaika olisi tammi-maaliskuu. Kesä on ajankohtana parempi niin emälle kuin pennuille (nisä/pissatulehdus vaarat yms). Kiara on oletettavasti pentujen syntymän aikaan noin 1v 11kk.

Mitä yhdistelmältä haetaan?

Yhdistelmästä toivotaan  ystävällisiä, vilkkaita, toiminnanhaluisia, yhteistyökykyisiä koiria, joita on helppo ohjata positiivisella vahvistamisella. Pennuille tehdään pentutesti 6viikon iässä, jonka perusteella saadaan hyvät valmiudet sijoittaa pennut niille sopiviin koteihin. Lue lisää koiran luonteen ominaisuuksista tästä.

Uros eli isäehdokas?

Metsästysrodun olleessa kyseessä urokselta haetaan laukaisuvarmuutta, eli ei osoita minkäälaista pelkoreaktiota ääniin. Vilkkautta, toiminnanhalua, ystävällisyyttä ihmisiä kohtaan.

Terveyspuolelta haetaan puhtaita kyynäriä (0/0), terveitä silmiä sekä lonkkia.

Näyttelypuolelta vähintään EH.

Kultaisennoutajan pentue

+Pennut elävät perheessämme tutustuen koko kotiimme ja lapsiin sekä heidän kavereihinsa
+Pennut luovutetaan aina mikrosirutettuina, ell.lääk, tarkistamina, usean kerran madotettuina pentupaketin kera

Etsitään 1 sijoituskotia 100km säteellä Raahesta. Tämä sijoituskoti on koiran koti missä se elää perheensä kanssa. Koiran sijoitussopimuksessa koiraa käytetään jalostukseen, mikäli sen terveystulokset ovat kunnossa. Näyttely/kisaoikeudet sovittavissa.

Etsitään 2 sijoituskotia Raahesta tai Oulusta, jossa koiran kisaoikeudet jäävät kasvattajalle. Koiran sijoitussopimuksessa koiraa käytetään jalostukseen, mikäli sen terveystulokset ovat kunnossa. Koiran kanssa tehdään lisäksi yhteistyösopimus, jossa kasvattaja osallistuu koiran kouluttamiseen sekä sillä kisaamiseen Rally-Tokossa sekä Nose Workissa. Näyttelyissä koiraa käytetään muutaman kerran vuodessa kasvattajan toimesta. Kysy lisää tästä sähköpostilla.

Kun kysyt pennuistamme kerro ainakin: Ketä perheeseesi kuuluu? Missä asut? Haluatko harrastaa koiran kanssa? Onko sinulla aikaisempaa koirakokemusta?

Pennun varaaminen

Pentu varataan varausmaksulla, jonka suuruus on 350euroa.  Varausmaksu vähennetään pennun kokonaishinnasta. Loppuhinta maksetaan pennun noudon yhteydessä. Pentuja voi tulla katsomaan 3 viikon iän jälkeen.

Pentu uudessa kodissa

Uuteen kotiin muuttamisen jälkeen järjestämme Oulussa sekä Raahessa pentutapaamisia sekä yhteisiä koulutushetkiä.